Whorses.jpg

WHORSES

ZATERDAG 11|09|2021 // 20u15 - 21u00

Het Kortrijkse rockmonster Whorses slaat al headbangend drumvellen aan flarden en gitaren in stukken. Met zo’n ruige, rafelende en retestrakke riffs wacht er een mooie toekomst voor deze zelfverklaarde ‘zalvende bad trip-katalysator’!

 

Maar vergis u niet: Whorses ontploft, maar gaat met perfecte timing moeiteloos over naar weloverwogen intieme rustmomenten. Geboren en getogen in West-Vlaanderen, beschikt deze band over een gezonde portie zelfrelativering en dat is meteen ook het onderwerp van hun debuutsingle ‘Rocky’. De single werd opgenomen in de Gentse Bijlokestudio met Michiel Renson en Nathan Ysebaert (SHHT) aan de knoppen. ‘Rocky’, met bijhorende videoclip (en het Rollegemse boerenlandschap als decor), ging in première op de website van Humo. ‘Een smerige riff à la Millionaire, een snuifje psychedelica op z’n Tame Impalas en de humor van Ween. Knap!’ In 2019 verscheen de single ‘Wonderwall’, geproducet door Michiel Randsome en gemasterd door Brent ‘STAKE’ Vanneste.

 

Whorses produceert vooral chaotische, rauwe noiserock maar probeert zo breed mogelijk te gaan, over muziekgenres heen. Een band met een zeer eigen smoel... Zo hebben wij het graag. Ze staan dan ook al jaren op ons verlanglijstje en we zijn zeer blij ze eindelijk ons podium komen verbouwen!

 

Live is Whorses nog indrukwekkender dan op plaat. Erbij zijn is de boodschap!