Uberdope.jpg

UBERDOPE

VRIJDAG 10|09|2021 // 19u30 - 22u20

De tijd dat Het Schippersweekend op vrijdag start met lokaal aanstormend kabaal van om de hoek, vaak als achtergrondmuziek van de receptie voor onze dierbare sponsorende middenstand, is voorbij. Deze editie vliegen we er meteen in met een klepper van formaat! De organisatie rekent er dan ook op dat jullie genoeg drinkgeld bij elkaar gespaard hebben tijdens de afgelopen lockdowns om dit jaar eens ‘dul’ te kunnen doen zodat wij onze extra zotte programmatie kunnen betalen.

 

Voor mensen die niet bekend zijn met de populaire cultuur: Uberdope is een Gentse driekoppige hiphopgroep. Hun laatste album ‘Graag Gedaan’ verscheen in 2018. De veelzijdige producties van Compact Disk Dummies, die het album mee hielpen producen, zorgen ervoor dat de drie Gentenaars tekstueel sterker voor de dag komen dan ooit tevoren. Nu eens luchtig, dan weer bijtend maatschappijkritisch. Uberdope kreeg met ‘It’s a rap’ een wekelijkse rubriek in de ochtendshow van Michelle Cuvelier op Studio Brussel. In 2020 brachten ze de single ‘Komt Wel Goed’ uit, een troostplaat voor de huidige coronacrisis.

 

Uberdope is tijdens de windstilte geen spat minder relevant geworden. Nu eens ironisch met een ongezien sérieux, dan weer dodelijk ernstig in hun humor: het Gentse drietal is altijd een buitenbeentje geweest binnen de van testosteron en geldingsdrang vergeven hiphopwereld. Het belette Uberdope echter niet om met hun energieke shows een ijzersterke live-reputatie te verwerven, een reputatie die ze ook in de komende optredens alle eer zullen aandoen. Wordt ongetwijfeld vervolgd op ons eigen podium!