stake.jpg
ZATERDAG 14|09|2019 - 23u30

STAKE

Drie ratten van over de brug en een rasechte Lauwenaar. Een verrader, hadden ze decennia geleden waarschijnlijk gezegd en misschien had dit zootje ongeregeld toen ook richting Gent getrokken. Om te koloniseren, weliswaar. En zeker niet om te studeren, maar om verder te bouwen aan wat mogelijks het mooiste is dat ooit in onze contreien is ontstaan. Mijn excuses ten huize Coorevits en De Jonckheere.

 

Waar Brent, Jesse, Joris en (El) Cis al jaren onze trommelvliezen mee terroriseren, dat weten we eigenlijk allemaal wel. ‘Steak Number Eight’ (ik gebruik deze naam voor de laatste keer) was een beetje als een buurjongen. Of een goede vriend. We hebben ze zien opgroeien, puberen, vallen en opstaan. En groeien deden ze in een snel tempo. Zo snel dat ze hun eigen naam voorbij hebben gestoken. Het werd tijd om te bezinnen. Om de zaken te herzien. De band doorstond een onoverkomelijke metamorfose, de oude naam kreeg de doodsteek. STAKE is geboren.

 

STAKE is niet enkel de naam, maar ook de energie, het vakmanschap en de présence van een festivalheadliner. En wij krijgen de eer om dit nieuwboren monster voor het eerst in onze streek, in hun streek, op jullie los te laten. De nieuwe single ‘Catatonic Dreams’ belooft alvast een grote evolutie, maar met het vertrouwde, harde gitaargeluid en de oerkreten van frontman Brennt Vanneste. Verwacht meer passie, meer grunge, meer energie en geef je er aan over.

Alles. Moet. Kapot.