Millionaire.jpg

MILLIONAIRE

ZATERDAG 11|09|2021 // 23u10 - 0u30

Voorwoordje door Simon, voorzitter van de werkgroep HUDBA: “Het is zeker geen geheim dat Millionaire, sinds het ontstaan van de groep, steevast bovenaan ons wenslijstje heeft gestaan. Jarenlang hebben we, helaas tevergeefs, pogingen gedaan om de groep tot in Lauwe te krijgen. Als gloednieuwe voorzitter van de werkgroep die instaat voor de programmatie van het festival, ben ik dus bijzonder vereerd om Millionaire te mogen aankondigen in de line-up van het festival. Ik verwacht dan ook de oud-voorzitters van mijn werkgroep op de voorste rij tijdens het optreden te zien staan!”

 

Twee jaar na magnum opus ‘Sciencing’, staat Tim Vanhamel alweer voor de deur met een nieuwe Millionaire. ‘Cornucopia’ is de openingstrack van een nieuw album dat gelanceerd werd in maart 2020. Vanhamel zelf houdt het cryptisch: ‘Time’s up, time’s down, time’s right in time #fillvoidshopeatworkconsumeplanet Cornucopia=track1 Millionaire APPLZ ≠ APPLZ out March 2020’. In 2020 gaat Vanhamel ook terug de baan op met Millionaire. Samen met dezelfde bende muzikanten die hem ook tijdens de Sciencing-tour ruggensteunden. 

 

OVER MILLIONAIRE / TIM VANHAMEL: Na de snaren beroerd te hebben bij Evil Superstars en dEUS bracht Tim Vanhamel in 2001 een eerste album uit met Millionaire: ‘Outside The Simian Flock’. Muse en Queens of the Stone Age outten zich als fans en namen de band mee op tour. Opper-Queen Josh Homme, met wie Vanhamel kortstondig samenspeelde bij Eagles of Death Metal, tekende voor de productie van de tweede Millionaire-plaat ‘Paradisiac’ (2005). Daarna maakte Tim Vanhamel met ‘Welcome To The Blue House’ (2008) een album onder eigen naam, stichtte hij onder meer Broken Glass Heroes en Eat Lions en vervoegde hij Magnus en The Hickey Underworld. In 2017 bracht hij ‘Sciencing’ uit, de grote terugkeer van Millionaire. In 2020 verscheen ‘APPLZ ≠ APPLZ’. Champagne!

 

Wist-je-datje: Tim Vanhamel stond 11 jaar geleden ooit met zijn groep Eat Lions op ons podium, toen nog in de Larstraat.