king hiss.jpg

KING HISS

ZATERDAG 14|09|2019 - 22u00

Alsof het uiterste Westen van België in de loop van zijn geschiedenis nog niet genoeg gebukt ging onder luide salvo’s, aardverschuivende knallen en drastische omgevingswerken, vond King Hiss het een goed idee om nog een oorverdovend hoofdstuk aan de reeds mooie Belgische rockencycliek toe te voegen. De 4 West-Vlaamse heersers zijn helemaal terug van nooit weggeweest, klaar om de betere podia te bestormen met hun ondertussen alom geroemde live- reputatie.

 

Het addergebroed heeft sinds zijn ontstaan in 2011 zijn strepen al meer dan verdiend. Met maar liefst vier muzikale worpen op hun conto (en eentje onderweg), is het duidelijk dat er geen rem staat op hun creativiteit. Het bracht hen tot op de podia van een hele resem fijne clubs (AB, Trix, De Kreun, Het Depot, Doornroosje, De Melkweg...) en ook de decibelmeters van vele festivals (Graspop, Pukkelpop, Zwarte Cross, Alcatraz, Desertfest...) mochten er reeds aan geloven. Net als de gelijknamige King Hiss uit He-Man wonnen ze in ras tempo drommen gewillige volgelingen. Met dank aan hun immer passionele en energieke live-shows, waar agressie en melodie - onder het mom van ‘opposites attract’ - steevast hevig aan het muilen slaan.

 

Voor hun nieuwe langspeler ‘Earthquaker’ (2019) kiest King Hiss resoluut voor de door punks zo iconisch afgekorte DIY-aanpak. Gouwgenoot Brent Vanneste (STAKE) werd aan boord gehaald om de knopjes en schuivers door zijn jonge doch doorwinterde pollen te laten beroeren. Een nauwe samenwerking die resulteert in een hoorbare chemie die Mendeljev niet meteen in een hokje geplaatst had gekregen.

 

Op ‘Earthquaker’ wordt de moderne mens onder de loep genomen, en als we King Hiss mogen geloven, zijn we er niet al te pips aan toe. De protagonist in het verhaal raakt het noorden kwijt in een overload aan prikkels, laaft zich aan de waan van social media en hinkelt op de dunne lijn tussen manipulatie, stereotypering en polarisering. Het resultaat: een verfrissende oplawaai van een album waarmee King Hiss zijn blijvende relevantie onderstreept en wederom een kloek hoofdstuk toevoegt aan de catalogus van het rock-/stoner-/metalgenre!