FireDownBelow.jpg

FIRE DOWN BELOW

ZATERDAG 11|09|2021 // 19u00 - 19u45

Neen, ook op onze rockdag is dit jaar geen plaats voor lokaal opkomend talent. Dit tot spijt voor wie het benijdt. Vooraleer repeterend Vlaanderen met hooivorken en microstatieven ten strijde trekt: uw inzendingen worden wel degelijk beluisterd, misschien doen we ooit nog eens een rockrally. Het vroeg programmeren van een band van formaat als publiekstrekker gebeurt al langer bij de grotere festivals... Wij als ambitieuze organisatie kunnen dus niet anders doen dan volgen. Want neem het gerust van ons aan: Fire Down Below is een absolute topper!! Doch onze excuses aan Sam en kompanen voor de openingsplaats.

 

Fire Down Below is een vierkoppig beest dat vanuit Gent opereert. In september 2016 lieten ze hun debuutalbum ‘Viper Vixen Goddess Saint’ los op de wereld. Het album deed wereldwijd meteen de hoofden draaien. Fire Down Below wordt in reviews gelinkt aan bands als Kyuss, Truckfighters, Red Fang, Tool en Soundgarden en wordt systematisch geprezen voor hun unieke sound: een uitzonderlijke mix van fuzzed-out stoner, heavy psych en 90’s grunge met daarbovenop accenten uit de spacerock en doom metal. Ondanks al dat sonische geweld slaagt Fire Down Below erin om de focus op de melodieën en ijzersterke vocals te houden, waardoor de nummers niet alleen keihard maar ook catchy en gedenkwaardig worden.

 

Begin 2017 werd Fire Down Below opgepikt door het Californische label Ripple Music, thuishaven van onder meer Wo Fat, Mothership, Mos Generator... De debuutplaat werd in de zomer van 2017 wereldwijd heruitgebracht op cd en vinyl. Op 8 juni 2018 bracht Ripple Music ook het tweede album van Fire Down Below, getiteld ‘Hymn of the Cosmic Man’ wereldwijd uit. Opnieuw stroomden de internationale positieve reacties meteen binnen. In 2019 zet FDB de veroveringstocht verder met een karrevracht shows in binnen- en buitenland, met o.a. optredens in Londen en Keulen, support slots voor Naxatras en Stoned Jesus en een plek op Alcatraz Hard Rock & Metal Festival en Desertfest London. Voor 2020 werden bovendien al shows op Ripplefest Cologne, Desertfest London en Antwerp Metal Fest aangekondigd.

 

Mocht de boodschap nog niet duidelijk zijn: VROEG KOMEN!