CondorGruppe.jpg

CONDOR GRUPPE

ZONDAG 12|09|2021 // 19u15 - 20u15

Condor Gruppe is een Belgische band die in 2012 werd opgericht door Michiel Van Cleuvenbergen en Jan Wygers (beiden ook lid van Creature with the Atom Brain), aangevuld met leden van Flying Horseman, Meuris en White Circle Crime Club. Wanneer topmuzikanten hun eigen goesting doen, zie het gerust voor sommigen als een zijproject, dan bekom je iets magisch. En dat is absoluut het geval bij Condor Gruppe.

 

Condor Gruppe brengt ode aan obscure Italiaanse seventies filmsoundtracks (in het bijzonder spaghettiwesterns), worldgrooves, de Krautrock van Can en surfmuziek. Nieuw, retro, tijdloos, bezwerend. Instrumentaal en trippend met visuals.

 

Het debuutalbum ‘Latituds del Cavall’ kwam in 2014 uit op hun eigen label, Condor Men Records. Negen exotische songs die doen denken aan een drugstrip in de woestijn, maar dan wel één met een groovy ritmesectie.

 

De opvolger ‘A tribute to Moondog’ uit 2016 bevat zes interpretaties uit het werk van Moondog. Trompettist Dirk Timmermans, saxofonist Matti Willems en bariton saxofoniste Hanne De Backer vervoegden de vijf oorspronkelijke leden van Condor Gruppe. Het resultaat is een mix tussen Moondogs jazzy composities en Condor Gruppes exotische, instrumentale sound.

 

Op hun derde album ‘Interplanetary Travels’ verschijnen acht nieuwe songs die je achterlaten met het creepy gevoel van horror soundtracks, het heroïsme zoals die van de beste filmscores en hypnotiserende grooves vanuit de diepte van het oerwoud. De band introduceert op deze plaat ook een niet-alledaags instrument voor een rockband, namelijk de sitar, bespeeld door Nicolas Mortelmans. Hij studeerde op de traditionele manier bij verschillende sitarmeesters in India en sinds 2017 wordt hij opgeleid door de wereldbefaamde Anoushka Shankar.

 

Condor Gruppe mocht al menig podium aandoen, zoals onder andere ook een verdiende passage op Pukkelpop.