CompactDiskDummies.jpg

Compact Disk Dummies

VRIJDAG 10|09|2021 // 22u30 - 0u00

Toen Compact Disk Dummies in 2012 Humo’s Rock Rally wonnen, repeteerden ze in de prefab- garage van vader en moeder Coorevits, in Desselgem. Tussen broodkruimels en bierviltjes schreven de broers aan een eigen verhaal. Acht jaar later is die garage uitgebouwd tot een professionele studio, tot de nok gevuld met gitaren en synths. Compact Disk Dummies zijn in een razend tempo een instituut geworden in de Belgische muziekwereld.

 

Een futuristische koortsdroom, dat is ‘Neon Fever Dream’, het nieuwe album van Compact Disk Dummies. Op hun tweede langspeler dromen de West-Vlaamse MIA-winnaars Lennert en Janus Coorevits van hologrammen, drones, drugs, hitte en eenzaamheid. Om dan wakker te worden, het gordijn open te trekken en te beseffen dat fictie niet bestaat. ‘Neon Fever Dream’ is de coming of age van de Dummies en zet de verwarring van onze tijd om in een donkere, dreigende, maar o zo dansbare popplaat.

 

De nieuwe plaat kwam deels tot stand in een onverwarmde hoeve in Brakel, daar schreven de broers nieuwe nummers, dronken wijn en verjoegen de ram die Janus aanviel, maar het is vooral in Desselgem, daar waar alles ooit begon, dat de Dummies hun nieuwe songs tot een koortsdroom smeedden.

 

Compact Disk Dummies komen op deze plaat technisch tot wasdom. Je voelt de kilometers die de kerels de voorbije jaren maalden: van huisband van De Ideale Wereld, tot het producen van een hiphopalbum (Uberdope - ‘Graag Gedaan’), het schrijven van een soundtrack (VTM-serie ‘De Kraak’) en een aantal maanden geleden lanceerden de Dummies nog een EP, ‘Satellites’, waarvan singles ‘Cry for me’ en het gelijknamige titelnummer wekenlang te horen waren op de radio. De EP gaf de broers de vrijheid terug waar ze naar verlangden en mondt nu uit in ‘Neon Fever Dream’: 10 songs, waaronder één geremixte song van de EP, ‘Easy Life’. Op vrijdag 10 september komen de gebroeders Coorevits deze plaat aan ons voorstellen.