bas
han solo
erhan
piv
1/1

COMEDY

ZONDAG 15|09|2019 - 15u00

Comedy met MC Bas Birker, Han Solo, Erhan Demirci, Piv Huvluv

MC Bas Birker

Hoeven we jullie Bas Birker nog voor te stellen? We hebben het even geteld en het zal dit jaar de 9de passage zijn van Bas op het Schippersweekend. We hebben hem ’t een en ’t ander beloofd voor het jubileum van zijn 10de keer, maar voorlopig moet hij het nog maar eens gewoon als MC gaan doen. Bas Birker kent het Lauwse publiek ondertussen als zijn broekzak en weet zoals steeds enorm gevat in interactie te gaan. 

 

Het voorbije jaar blies deze sympathieke Nederlander 40 kaarsjes uit en mocht hij voor het eerst stemmen in België – waarbij hij meteen werd opgeroepen als bijzitter. Ongetwijfeld genoeg nieuw materiaal dus om ons te entertainen op zondagnamiddag!

Han Solo

Han Solo was al extreemrechts lang voor 1 op 5 Belgen dat bleek te zijn. Ondertussen staat Han al 10 jaar op de Vlaamse podia, waar hij nooit een blad voor de mond nam in avondvullende shows als ‘Racist’ en ‘Multikul’. Vermomd als een racistisch typetje laat hij zich grofgebekt en kritisch uit over de maatschappij waarin we de dag van vandaag leven. Recht voor zijn raap en zonder pardon.

 

Han Coucke, de man achter Han Solo, ken je misschien ook als acteur uit Vlaamse klassiekers zoals ‘De Kotmadam’ of als helft van het comedyduo Gino Sancti. Daarnaast verdiende hij ook achter de schermen zijn pluimen in de comedywereld, als coach en regisseur van onder meer Freddy De Vadder, Philippe Geubels en Erhan Demirci. Hoe deze laatste het ervan afbrengt, krijg je deze zondagnamiddag ook te weten!

Erhan Demirci

Om het evenwicht te bewaren, hebben we naast de racistische Han Solo dan ook maar een Limburgse Turk (of een Turkse Limburger?) uitgenodigd. Erhan Demirci groeide als zoon van gastarbeiders op in een Limburgs dorp, maar ging daarna studeren in Brussel. Bijgevolg komen thema’s als politiek en integratie dus zeker aan bod in zijn shows, maar evengoed het alledaagse leven van de gemiddelde Belg. U zal zichzelf er ongetwijfeld enkele keren in herkennen.

 

Erhan werkt tegenwoordig mee aan heel wat radio- en tv-programma’s. Hij maakte eerder al een avondvoorstelling ‘Komt Goed’ over de aanslagen in Brussel. Dezer dagen toert hij doorheen Vlaanderen met de show ‘ Wa Make’. Wij zijn alvast benieuwd naar wat hij nog meer in petto heeft!

Piv Huvluv

Een komiek met een hart voor muziek, die verdient zeker en vast zijn plaats op het Schippersweekend. Piv Huvluv is gestart al leraar in Bredene, maar intussen staat hij al meer dan 20 jaar op de planken als stand-up comedian. Destijds strandde hij 3 keer in de finale van Humo’s Comedy Cup – de aanhouder wint niet altijd – maar wist daar wel indruk te maken. Ondertussen blijft hij probleemloos meedraaien tussen het nieuwe, jonge comedygeweld in Vlaanderen.

 

Naast zijn Oostends accent, typeert ook zijn liefde voor muziek zijn shows. Hij vertelt het publiek maar al te graag over zijn favoriete vinylplaten en bijhorende leuke anekdotes over onder meer Boney M en France Gall. Het wordt ongetwijfeld lachen tijdens een prachtige comedynamiddag!