Augustijn.jpg

AUGUSTIJN

ZONDAG 12|09|2021 // 18u00 - 18u45

Al 100 jaar lang doet de naam Vermandere in Lauwe een belletje rinkelen. De zoon van de man die Lauwe op de kaart heeft gezet, besliste om in diens vaders voetsporen te treden en ook het podium op te zoeken. De keuze om Augustijn Vermandere bij ons een plaatsje te geven leek dan ook evident. Maar Augustijn heeft veel meer te bieden dan zijn naam alleen!

 

Op 28 februari 2019 verscheen het debuutalbum ‘Echt’. Na drie Engelstalige cd’s onder de naam ‘Willemsson’, schreef Augustijn Vermandere deze keer twaalf liedjes in het West-Vlaams. Zijn beroemde achternaam laat hij wel weg, hoewel hij zijn afkomst allerminst ontkent of verbergt, cf. de eerste single en radio-hit ‘In de schouwte’. 

 

Zijn tweede album ‘Gin oge toe’ verscheen op 31 maart 2020 (zowaar de verjaardag van Augustijn). Het is een rijkere plaat geworden. Rijker in de zin van: iets meer geproducet, meer instrumenten, meer laagjes. Ook de titel is gelaagd: de liedjes zijn meestal bespiegelingen, dus met ‘ogen toe’. Maar het duidt ook op wakker liggen van iets en kritisch blijven: ‘geen oog toedoen/ toeknijpen’. Eerlijk, persoonlijk en authentiek. Het zijn begrippen die een rode draad blijken doorheen de soms ingetogen, soms opzwepende, maar steeds toegankelijke muziek van de zanger-muzikant. “Noem iets ‘echt’ en mensen denken onmiddellijk dat het net NIET echt is. Goed zo, laat mensen maar eens nadenken!” dixit Augustijn.

 

Als singer-songwriter heeft Vermandere zijn stem gevonden, als componist zijn talenvorm, als arrangeur zijn stijl. Zijn invloeden gaan van de onvermijdelijke Beatles tot A-Ha, van Chris Isaak tot Eels, van Ben Folds tot Bach...